Ingrediënten voor een een Paasroerei

“Paas”-roerei

Recept voor 2-4 personen

Ingrediënten

50 gram roomboter
4 hele eieren  + 2 dooiers
1 eetlepel slagroom
2 eetlepels kervel, fijngehakt
1 eetlepel bieslook, fijngehakt
evt. een paar blaadjes dragon, fijngehakt
zout en peper

een grove zeef

Vet met de helft van de boter een steelpan dik in.
Klop in een kom de eieren + de dooiers los.
Roer het mengsel boven het beboterde pannetje door de zeef.*
Snijd de rest van de boter in blokjes en voeg toe.
Voeg ook het zout en de peper toe.

Verwarm het eimengsel au bain Marie.
Houd het water net tegen de kook aan en blijf, met een spatel, voortdurend roeren tot de eieren beginnen te stollen en een dikke (nog net lopende) saus vormen.

Haal de pan uit het water en roer er de slagroom en de kruiden door.
Serveer meteen, eventueel met een vers geroosterde boterham.

* Zonder deze handeling is het resultaat niet romig!


Komkommermousse

Maak van de twee overgebleven eiwitten een komkommermousse.
Dat is een koud kunstje.

Rasp een komkommer op een fijne rasp en knijp er ± ½ dl sap uit.
Klop de eiwitten stijf, samen met een snuf zout.
Voeg al kloppend, in een dun straaltje, het komkommersap erbij.
Zorg ervoor dat de ingrediënten zo koud mogelijk zijn. (Zet de kom eventueel op ijs)
Meng, indien gewenst, de komkommerrasp heel voorzichtig door de mousse of serveer het ernaast, op smaak gebracht met wat zout en peper.

Serveer als bijgerecht bij het paasontbijt.


Of maak van de twee overgebleven eiwitten een heerlijk dessert.

Haagse Blufhaagsebluf

Klop de eiwitten stijf.
Voeg al kloppend beetje bij beetje wat kokosbloesemsuiker toe tot er glanzende pieken ontstaan.
Voeg al kloppend, ook weer beetje bij beetje, 2 dl bessensap toe, tot een luchtige massa ontstaat.
Succes verzekerd!